Az oregánó olaj és a cukorbetegség

Az oregánó olajat már évszázadok óta felhasználják az ételek ízének javításához, azok felemeléséhez, de az újabb, patkányokon végzett kutatások szerint hatékony lehet a 2-es típusú diabétesz kezelésében is. A Drugs.com szerint az oregánó okozhat hipoglikémiás hatást. Azonban egyelőre még ne dobjuk a sarokba a cukorgyógyszereinket és ne dobáljuk a kukába az inzulinokat, hiszen még e kutatások gyerekcipőben járnak.

oreganoolaj


A 2-es típusú cukorbetegség és a növényi gyógyszerek

A 2-es típusú cukorbetegséget általában az elhízás vagy a genetikai hajlam eredményezik. Leghatákonyabb kezelési módjai közé a diéta, a testmozgás, a diabetikus gyógyszerek és néha az inzulininjekciók tartoznak. A 2-es típusú cukorbetegek általában rezisztensek a szervezetükben termelődő inzulinra, így nem jutnak a megfelelő mértékben energiához. Azonban néhány fűszernövénnyel ezen az állapoton változtathatunk: a fahéj és az oregánó is nagymértékben képes csökkenteni a vércukorszintet.


Az oregánóolaj és a cukorbetgség

A Science Daily közölte a Georgetown Egyetem Orvosi Központja által végzett kutatást, ahol a cukorbeteg patkányok esetében vizsgálták bizonyos étekzési olajok hatásosságát a vércukorszintre. Az oregánóolaj, a görögszénaolaj, a tökmagolaj, a köménymag egyaránt képesek fokozni a patkánxokban az inzulinra való érzékenységet. Eme olajok hatására javult az inzulin felszívódása és csökkent az inzulinigény. Azonban továbbra is szükség volt injekció formájában is inzulint adagolni a patkényokba, ám az adagok mennyisége csökkent. 


A jövő lehetőségei

Eddig csak egyetlen vizsgálatot végeztek és bár az eredmények biztatóak, további kutatásokra van szükség. Reméljük, hogy hamarosan még többen kezdik el vizsgálni e természetes anyagok hatásosságát a cukorbetegségre és kifejlesztenek olyan természetes készítményeket, amivel hatékonyan lehet majd kezelni a cukorbetegséget.

Oregano tartalmú készítmények

Bálint cseppek oreganóolaj 50 ml

Bálint cseppek oreganó olaj 50 ml

A készítmény több mint 70%-ban telítetlen zsísavat, ami részben omega-6 zsírsav, ill. egyszeresen telítetlen zsírsavból olajsavat tartalmaz.

Ár: 2890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!